Vänskap

Innebörden av ordet vänskap - skiljer sig mellan individ till individ. Vad är vänskap för mig? Två individer som fattar tycke för varandra och kan hysa respekt och ömsesig tillit till varndra. En vän består av en person man kan lita på och anförtro sig till - närsomhelst, vad det än gäller.
 
När min första dotter föddes så startade jag en grupp på Facebook - för att kunna sprida mina kunskaper och erfarenheter kring allt som rörde menstruation, ägglossning, graviditet, förlossning, amning och föräldrarskap, iomed att jag var väldigt påläst vad gäller det samt att jag nyligen hade gått igenom min första graviditet och förlossning, med andra ord så är det en såkallad mammagrupp jag talar om. Jag förstod inte riktigt hur mitt liv skulle förändras genom denna gruppen. Strax efter att den grundades år 2010 så ökade medlemsantalet och en underbar människa gjorde sig till känna. Vi började byta ord med varandra i privata meddelanden och en början på en väldigt god vänskap startades. Vi pratade mycket om att vi båda ville träffas och låta våra barn umgås - men av olika anledningar så sköts det upp och drog ut på tiden. 
 
För nästintill ett år sedan småpratade vi om vi båda ville fara utomlands - ta en paus ifrån verkligheten rättare sagt. Vi bestämde oss kvikt för att fara tillsammans och när sommaren kom så tog vi tag i saken och bokade våran efterlängtade resa. Vi hade alltså aldrig tidigare träffats IRL, utan enbart pratat över messenger, sms och samtal - men av alla dem ord vi bytt med varndra så kände vi båda att vi skulle klicka IRL. Så den 30 augusti 2014 möttes vi upp IRL för första gången, på Arlanda för att checka in - och redan här visste jag att det var det bästa beslutet i mitt liv. Äntligen fick jag lägga ögonen på den mest underbara och ärligaste kvinnan genom historien - som faktiskt redan var min bästa vän! Vi omfamnade varandra hårt och checkade sedan in vårat baugage samt gick och växlade pengar och därefter vidare mot terminalen för att käka frukost innan gaten öppnades. Planet förde oss till Turkiet - Alanya - Kleopatra Beach, vi bodde på ett hotell som låg 70 meter ifrån stranden/havet och vi brände bokstavligt talat sönder oss liggandes i havet på våra luftmadrasser. Men vad gjorde det? Det var en helt otrolig resa och vi kom varandra närmare än vad jag trodde var möjligt. Vilket i sig inte är så konstigt - jag menar vi smörjde ju ändå in varandras baksidor med råge efter den där brännan. ^^
 
Det enda negativa med denna resan - det var att vi en dag var tvungna att åka hem och från Arlanda skulle fara åt olika håll. I went on home to my skyscrapers and neon lights and waiting papers - samtidigt som jag lämnade något helt magiskt bakom mig, en obeskrivlig upplevelse som jag utan tvekan kommer att göra om! Jag mådde så fruktansvärt dåligt av att komma hem, från att lämna flygplatsen i Antalya med världens mest vackraste utsikt genom fönstet på planet så lande vi i några timmar senare i ett väldigt disigt och kallt Sverige - man kunde knappt se tio meter framför sig! Ja vet inte hur många gånger på bara två veckor som jag bara ville slänga upp resväskan i sängen för att fylla den med allt jag behövde för att åka tillbaka.. 
 
Hursomhelst - denna kvinnan har förändrat mitt liv, brutalt. Denna underbara vän älskar jag högt. Hon går alltid att prata med, vad det än gäller och hon är så förbaskat ärlig och klok (även fast du inte tror det själv). Och hon bjuder verkligen på sig själv med råge, hon kan säga saker som; "Jag är IQ befriad samtidigt som Sandra är IQ belastad vilket gör att vi kompletterar varann ♥" och häromdagen kom hon underfund med att man kunde genomföra egen läppförstoring hemma, med hjälp av att suga nappflaska :)

 
 
 
 
 
Lite tragiskt att sitta och kolla igenom sina gamla bilder och inse hur jävla mycket man önskar att man vill vara påväg tillbaka för att njuta av värmen, umgås dagarna i enda och äta våran gudomligt goda frukost. Och givetvis sist men inte minst - att få tillbaka sin otroligt fina solbränna! 
 
 
1